Ohodnoťte kulturu v Brně. Nová pocitová mapa slouží k průzkumu veřejného mínění

Jak se vám v Brně žije, kde jste na město hrdí nebo jaký máte vztah k místní kultuře, kreativním odvětvím a veřejnému prostoru, se ptá nová pocitová mapa Brna. Vaše odpovědi umožní městu vytvořit si reálný obrázek o tom, jakým směrem by se Brno mělo ubírat do budoucna a kde spočívá jeho hlavní potenciál.


Pocitovou mapu zaměřenou na oblast kultury je možné do konce roku vyplnit na odkaze pocitovemapy.cz/brno-2028/. Současně budou mít občané Brna možnost zapsat své postřehy i fyzicky, a to po celý prosinec v rámci veřejného prostoru v každé městské části, čímž získají příležitost k zapojení se do průzkumu i ti, kteří preferují offline formu participace. Více informací o umístění pocitových map v městských částech bude zveřejněno nejpozději do konce listopadu na webových stránkách jednotlivých městských částí a jejich dalších informačních kanálech.

„Pocitové mapy už Brno jako nástroj pro sběr dat v minulosti využilo, zejména při přípravě Strategie Brno 2050. Nová mapa je zaměřená především na oblast kultury, a to v souvislosti s přípravami na kandidaturu Brna v soutěži Evropské hlavní město kultury,“ vysvětlil náměstek Tomáš Koláčný.

Sběr dat bude probíhat do konce roku 2021. Získaná data využije město zejména při přípravě již zmíněné kandidatury Brna v soutěži Evropské hlavní město kultury pro rok 2028. „Brno je lídrem v mnoha oblastech kultury a kulturního rozvoje a soutěž Evropské hlavní město kultury je příležitost ukázat, co všechno může moravská metropole světu nabídnout. Zároveň umožní podpořit nebo rozjet spoustu projektů z oblasti infrastruktury, strategie nebo kulturní nabídky. Brno dělá v oblasti kultury hodně, zároveň má ale obrovský potenciál, který by díky titulu mohlo využít,“ okomentoval brněnský radní pro kulturu Marek Fišer.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.11.2021 09:02




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy