Nevyužité fotbalové hřiště v Bosonohách se díky participativnímu rozpočtu proměnilo ve „Sportovně-relaxační lesní zónu“

Ukázkami jízdy na pumptracku i závody pro děti a mládež ve čtvrtek slavnostně odstartuje novou kapitolu své existence někdejší fotbalové hřiště v bosonožském lese.


Myšlenka jeho revitalizace uspěla v roce 2020 v participativním rozpočtu a o tři roky a tři miliony později je „Sportovně-relaxační lesní zóna“ připravená na návštěvníky a návštěvnice. 

Slavnostní otevření se odehraje ve čtvrtek 5. října od 16.30 u ulice Práčata. Je koncipováno jako první akce pro veřejnost v tomto novém prostoru a místní láká na ukázky jízdy na pumptracku i soutěž Mini Brno Pump – Kids Tour 2023. Více informací na facebookové události.

„Podél vycházkové trasy na hraně fotbalového hřiště vznikla nová místa, kde se můžou protáhnout děti od těch nejmenších a zároveň lidé z generace jejich rodičů nebo prarodičů. Kromě lanových nebo workoutových prvků tu je nově třeba i hřiště pro pétanque a část starého fotbalového hřiště jsme přebudovali na pump track,“ popsal radní pro oblast participace Filip Chvátal.

„Cílem mého projektu bylo vytvořit lesní hřiště, které bude jako místo relaxace a sportovního vyžití sloužit všem věkovým kategoriím včetně seniorů, a to nejen z Bosonoh,“ dodal navrhovatel projektu Martin Rozmarin, který ho do participativního rozpočtu Dáme na vás přihlásil v roce 2020. Tehdy pro něj hlasovalo přes 3000 lidí. Celkové náklady činily 3,254 milionu korun. Podrobnější informace o projektu jsou zveřejněny ZDE.

Zdroj: TZ Cosedeje.Brno.cz

Foto: Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2023 18:45




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy