Město pošle finanční náhradu školám, které se staraly o děti rodičů vybraných profesí

Pět brněnských mateřských a základních škol bylo v období nouzového stavu (konkrétně od 4. 1. 2021 do 11. 4. 2021) určeno k tomu, aby se postaraly o děti rodičů z důležitých profesí. Těmi byli například lékaři a další zdravotní personál, hasiči, policisté atd. Na dnešním jednání doporučili radní zastupitelům, aby schválili poskytnutí finanční náhrady za péči o děti.


„V době sílící epidemie byly na základě vládního rozhodnutí určeny Jihomoravským krajem školy, které se měly starat o děti rodičů z vybraných profesí. V Brně se jednalo o sedm škol a středisek volného času. Z nich bylo pět zřizováno městem Brnem. Konkrétně se jednalo o ZŠ a MŠ Merhautova 37, ZŠ Svážná 9, ZŠ a MŠ Vedlejší 10, MŠ Vážka a MŠ Na Osadě,“ vysvětlil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý

V určených školách byla dětem poskytována nezbytná péče a strava. Rada města Brna proto doporučila zastupitelům, aby byly výše jmenovaným školám poskytnuty finanční příspěvky za zvýšené výdaje, jako například nákup potravin, ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků. „Celkově by školy měly obdržet 303 tisíc korun. Rád bych ještě poděkoval veškerému personálu, který se o děti po dobu trvání mimořádných opatření staral,“ dodal Jaroslav Suchý.

Navržené příspěvky dle škol:

  • ZŠ a MŠ Merhautova 37 - 82 tisíc korun

  • ZŠ Svážná 9 - 88 tisíc korun

  • ZŠ a MŠ Vedlejší 10 - 54 tisíc korun

  • MŠ Vážka, Rybnická 45 - 60 tisíc korun

  • MŠ Na Osadě, Koperníkova 6 - 19 tisíc korun

Zastupitelé budou o příspěvcích rozhodovat na svém prvním zasedání po prázdninách. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.06.2021 09:19




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy