Kino Zbrojovka

Projekce Letního Kina Nová Zbrojovka, které připravuje Kino Art. To bude pod hvězdným nebem promítat nejen klasické letní hity nebo klenoty kinematografie, ale také nejnovější snímky, které se už těší na svou letní premiéru.


Letní kino zahájí sezónu 10. července ve 21.30 předpremiérou českého filmu Chyby Jana Prušinovského, zahájení proběhne za účasti hostů. V dalších dnech program nabídne premiérový titul Black Widow (11. 7.), akční jízdu Nikdo (12. 7.), novou českou komedii Ubal a zmiz (13. 7.) a animovaný snímek Duše, který letní kino uvede v originálním znění s titulky (14. 7). „Na rozdíl od jiných letních kin, která připravují program na celé prázdniny, jsme se rozhodli pružně reagovat na filmové novinky i na snímky, které budou divácky oblíbené. Tento přístup si můžeme dovolit právě díky technologii DCP, kterou budeme mít jako jediné letní kino v Brně,” přibližuje dramaturg a vedoucí Kina Art Milan Šimánek. Program bude pravidelně zveřejňován na webové stránce www.letnikinoart.cz, kde si mohou diváci také zakoupit vstupenky na jednotlivé projekce, a to za jednotnou cenu 130 Kč.

„Je důležité, že se i v částech mimo centrum rozvíjí kulturní a společenský život, což chápeme jako jednu z priorit Nové Zbrojovky. Proto jsme rádi, že náš areál bude během prázdnin hostit letní kino a také divadlo v produkci kreativního hubu Industry. Ta bude také společně s restaurací re.SET nabízet návštěvníkům možnost občerstvení před začátkem i v průběhu projekce,” říká Miroslav Peknik, ředitel brněnského developmentu v CPI Property Group.

Areál Nové Zbrojovky je dobře dostupný pěšky i prostřednictvím hromadné dopravy ze zastávek Kuldova, Vojenská nemocnice a Náměstí republiky. „Pokud budou projekce končit po 23. hodině, budeme operativně vysílat posilovou tramvaj na lince 2, která zájemce převeze ze zastávky Kuldova k Hlavnímu nádraží, kde pak lidé mohou přestoupit na noční rozjezdy,“ uvedl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, který je partnerem a oficiálním dopravcem celé akce.

Milovníci cyklistiky nebo koloběžek zase ocení blízké cyklostezky, díky kterým se mohou do areálu dopravit. Cyklistika je ostatně jako prvek spojující minulost s přítomností obsažena i ve vizuálním stylu, který vychází z historických plakátů Československé Zbrojovky. Autorem je Kuba Špiřík.

Letní kino Nová Zbrojovka bude promítat každý den, v červenci od 21.30, v srpnu už od 21.00. Diváci se ale mohou těšit i na další projekce Artu: „O prázdninách budeme také promítat v kamenném Kině Art na Cihlářské a také v zahradě Vily Löw-Beer, kde hrajeme každý prázdninový pátek,” komentuje Šimánek.

Aktuální program letního kina mohou diváci najít na www.letnikinoart.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.07.2021 11:44




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy