Hřbitovy v Komíně, Králově Poli, Řečkovicích a Tuřanech čeká rekonstrukce vodovodů a cest

Radní dnes na své schůzi souhlasili se zpracováním čtyř investičních záměrů, které se týkají rozvoje a úprav na brněnských hřbitovech. V Komíně se vybuduje nové kolumbárium a na pohřebištích v Králově Poli, Řečkovicích a Tuřanech se budou opravovat cesty a další infrastruktura.


„Postupná rekonstrukce nečeká pouze Ústřední hřbitov, opravy jsou potřeba i na dalších městských pohřebištích. Správa hřbitovů města Brna, která se o všechna pohřebiště ve městě stará, připraví veškerou dokumentaci. V Komíně jde o nové kolumbárium a zeď, která ochrání areál před ničením divokými prasaty,“ nastínil náměstek primátorky města Brna pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.

Na královopolském hřbitově budou opraveny povrchy cest a rozvody vody. Konkrétně se vymění povrchové vodovody za nezamrzající síť vedenou v zemi. Cestičky budou splňovat parametry modrozelené infrastruktury včetně prvků zasakování. Výměny se dočká i plot, který poškodily popadané větve a stromy z přilehlého lesa.

Nový zemní vodovod i rekonstrukce cestní sítě se připravuje také na řečkovickém hřbitově. I zde pád stromů a větví poškodil pletivový plot, i ten bude vyměněn.

Kaple na hřbitově v Tuřanech je ve velmi špatném stavu a nelze ji využívat. Díky rekonstrukci by mohla opět sloužit svému účelu, ale zároveň je v plánu vybudovat zde retenční nádrž, do níž by byla svedena dešťová voda ze střechy. Ta by podpořila stávající studnu využívanou pro zálivku. Také tuřanský hřbitov potřebuje opravit cestní síť a pořídit nový vodovod. Rekonstrukce by se týkala i opěrné zdi u Pratecké a Dvorecké.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.08.2023 07:10




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy