Futsal a squash dostanou od města větší finanční podporu

Rada města Brna doporučila zastupitelstvu přeřadit futsal a squash v rámci Metodiky na podporu vrcholového sportu v Brně z II. do I. skupiny. Toto rozhodnutí podpořil také Odbor sportu MMB. Oba sporty by tak dosáhly na větší finanční podporu od města Brna.


O zařazení futsalu do I. skupiny požádal spolek Helas Brno, nejúspěšnější futsalový klub v jihomoravském regionu. V Brně se v rámci tohoto sportu v minulosti konala řada prestižních akcí včetně mistrovství Evropy. Průměrná návštěvnost domácích ligových zápasů Helasu se pohybuje kolem 500 osob.

O zařazení squashe pak požádal klub Squash Viktoria, který v roce 2019 získal řadu titulů a obsadil rovněž třetí místo na ME klubů. Dlouhodobě se mu daří také v mládežnických kategoriích. Jeho členská základna se neustále rozvíjí a mnoho hráčů se probojuje do reprezentačních výběrů.

„Futsal je jedním z nejrychleji a nejdynamičtěji se rozvíjejících sportů. Má stále širší hráčskou základnu i fanouškovskou popularitu. ČT sport pravidelně vysílá živé futsalové přenosy. Proto se domnívám, že jeho zařazení do I. skupiny je nutností. Podobně vnímám i squash, který se z kondičního hobby proměnil v profesionálně pojatý sport s řadou mezinárodních turnajů,“ vysvětlil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

Dalšími sporty zařazenými do I. skupiny jsou například fotbal, cyklistika, krasobruslení, lední hokej či judo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.06.2021 06:52




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy