Festival Na prknech

Velkolepé zahájení i nová scéna – to přinese 17. ročník multižánrového festivalu Na prknech, dlažbě i trávě. Od 12. do 15. srpna se promění další dva brněnské kouty na živou divadelní scénu, která představí program pro děti i dospělé. Ve čtyřech dnech proběhne 20 divadelních představení a několik koncertů.


„Zahájení festivalu Na prknech, dlažbě i trávě a zároveň i Maratonu hudby Brno proběhne velkolepě na Moravském náměstí u sochy Jošta představením divadla Cirk La Putyka z Prahy. Pro zbytek festivalu jsme letos zvolili Björnsonův sad, který je úplnou oázou klidu a nabízí návštěvníkům možnost zažít příjemné chvíle mimo nejužší centrum města,” uvedla Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO, které je pořadatelem festivalu

Festival se i letos rozdělí na dvě dramaturgické linky na dvou pódiích. Stejně jako loni bude nedělní program patřit převážně dětem a rodinám. Programová linka umístěná na Alžbětinské scéně Divadla Husa na provázku přinese například slacklinovou exhibici, koncert kapely Hazafele, hororovou loutkohru Psycho Reloaded nebo romské rytmy s kapelou Feri and the gypsies a další.

Během programu v Björnsonově sadě vystoupí Le Cabaret Nomade, Long Vehicle Circus (akrobatické vystoupení ve stylu gangsterek), Felix Baumann a Sean Henderson, Divadlo Continuo či Divadlo DNO. Koncertů se ujmou Kaczi, Pískomil se vrací nebo kapela Mládí. V neděli kromě zábavného programu čeká děti také Loutkoviště neboli otevřená hra pro všechny děti s fantazií. Program v Björnsonově sadě doplní vernisáž výstavy Krajina v krajině betonu Dany Pacákové a Richarda Tribuly z uměleckého spolku Parnas, která bude probíhat po celý víkend.

Konání - 12.–15. 8. 2021

Na prknech, dlažbě i trávě

Místo - Björnsonův sad a Divadlo Husa na provázku

www.prknadlazbatrava.cz

Zahájení festivalu – čtvrtek 12. 8., Moravské náměstí u Jošta



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 12.08.2021 11:32




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy