Cyklostezka podél Svitavy od Cacovického ostrova přes náhon bude bezpečnější

Cyklostezka podél řeky Svitavy je oblíbeným místem pro rodinnou rekreaci. Úsek cyklostezky vedoucí z Cacovického ostrova přes Cacovický náhon a dále pokračující po pravém břehu řeky má špatné šířkové uspořádání, kvůli kterému vznikají kolizní situace.


„Šířka cyklostezky v úseku od Cacovického ostrova přes Cacovický náhon a poté po pravém břehu Svitavy se výrazně liší od šířky navazující části stezky. Kvůli tomu zde dochází k nebezpečným situacím třeba v momentech, kdy se míjejí rodiny s dětmi. Navržená úprava rozšíří nebezpečný úsek na minimálně tři metry, čímž se průjezd stane bezpečnějším a pohodlnějším,“ vysvětlila primátorka města Markéta Vaňková.

Součástí investičního záměru by mělo být i sjednocení povrchu s navazujícími úseky cyklostezky. Rozšířený bude i Cacovický most, který získá rovněž minimální šířku tři metry. Orientační cena investice včetně DPH je 6,8 milionu korun. Součástí prací jsou i nutné přeložky kanalizace. Výsledná podoba cyklostezky i částka budou jasnější, jakmile bude hotové zpracování investičního záměru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.11.2021 15:31




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy