Brno příští rok opět uspořádá Olympijský festival

Příští rok se v Brně u příležitosti konání XXIV. zimních olympijských her odehraje rovněž Olympijský festival. Město na něj přispěje dotací ve výši až 10 mil. Kč. Finanční podporu akce musí ještě schválit městské zastupitelstvo.


Cílem projektu je přiblížit olympijské hry veřejnosti. Návštěvníci zde mají možnost vyzkoušet olympijské disciplíny či se setkat s olympioniky a hromadně jim fandit v bojích o medaile.

„Festival se bude konat od 4. do 20. února v areálu Nová Zbrojovka. Jako město pomůžeme zajistit dvě ledové plochy: curlingové dráhy, které už v původních halách jsou, a kluziště běžně umístěné u sochy Jošta. Kluziště v areálu využijí zájemci po celou zimní sezonu, tedy i mimo období Olympijského festivalu,“ vysvětlil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

„Velmi si vážíme toho, že se Olympijský festival uskuteční v Brně už potřetí. Tentokrát chceme oslovit nejen širokou veřejnost, ale hlavně školy, kterým nabídneme sportovní program pro děti zdarma. Věříme, že se nám stejně jako při letní edici podaří vrátit děti i k zimním sportům,“ řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Tento projekt má mnoho přínosů pro město i jeho občany: od prestiže plynoucí z jeho pořádání přes atraktivitu pro rodiny s dětmi až po náborovou příležitost pro řadu sportovních klubů. Věřím, že bude ještě úspěšnější než minule, protože o akci je čím dál více slyšet a pozvolna láká také návštěvníky z jiných měst i širokého okolí Brna,“ uvedl radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

„Vzhledem k situaci ohledně dodržování lidských práv v Číně jsme se rozhodli uspořádat při festivalu konferenci, jejímž hlavním tématem bude sport a lidská práva. Zajišťovat ji bude magistrátní Odbor sportu,“ doplnil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Konkrétní podmínky a obsah smluvních ujednání budou předmětem jednání s žadatelem po schválení záměru realizace zimního Olympijského festivalu ve městě Brně v roce 2022. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.11.2021 08:31




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy