Brno podpoří mistrovství republiky v hraní počítačových a mobilních her

Individuální neinvestiční dotace ve výši dva miliony korun na podporu Mistrovství ČR v PC/mobilních hrách 2021 bude jedním z bodů, kterými se budou na svém dalším jednání zabývat brněnští zastupitelé. Radní jim totiž včera doporučili její poskytnutí.


Mistrovství ČR v PC/mobilních hrách 2021 se uskuteční na brněnském výstavišti v pavilonu B ve dnech 26.–28. listopadu společně s veletrhem Life!

„Rozhodli jsme se jednorázově a mimořádně podpořit pořadatele tohoto mistrovství především z důvodu epidemiologické situace, která stále ovlivňuje účast na podobných akcích. Letos se totiž nepodařilo sehnat dostatek vystavovatelů, kteří by spolufinancovali pořádání mistrovství. O pořadatelství se navíc uchází i Praha. Bez podpory města by hrozilo zrušení akce pro letošní rok a také její přesunutí do jiného města v dalších letech,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Kreativní průmysly se v průběhu času stávají součástí našeho každodenního života. Konkrétně pro město Brno je charakteristický především průmysl videoherní, který zde má bohatou tradici, díky níž se tu od roku 2015 koná Mistrovství ČR ve videohrách. Protože jde o nejrychleji rostoucí průmyslové odvětví na světě, ve kterém vidíme velký potenciál do budoucna, chceme rozvoj videoherního průmyslu v regionu systematicky podporovat. Když nás tedy pořadatel zmíněného mistrovství požádal o pomoc s financováním letošního ročníku, neváhali jsme. Bylo by mimořádně nešťastné, kdyby Brno o tuto významnou herní událost, která je navíc v běžných letech plně ekonomicky soběstačná, přišlo jen kvůli výpadku vystavovatelů na veletrhu Life!, v jehož rámci se šampionát pravidelně koná,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Celkový rozpočet mistrovství je 10 milionů korun, předpokládaný počet návštěvníků veletrhu a této akce je 52 000, sledovanost mistrovství online je odhadována na 241 000 unikátních diváků a dosah na sociálních sítích okolo 1 450 000 unikátních přístupů. Celkovou mediální hodnotu komunikace organizátoři odhadují na částku 6,5 milionu korun.

V rámci mistrovství se kromě samotného hraní na počítačích a mobilech plánuje představení partnerů zaměřených na herní průmysl na stáncích, při prezentacích na pódiu a při doprovodných aktivitách.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy