Brno opanuje úžasný Brasil Fest

Na Nové radnici zavlaje při této příležitosti brazilská vlajka a návštěvou ji poctí brazilská delegace. Atmosféru, kterou je možné zažít jen v Riu nebo v Brně, vnese do města od pátku 30. července do neděle 1. srpna mezinárodní hudební a taneční festival Brasil Fest Brno 2021.


Jeho druhý ročník se uskuteční za přítomnosti brazilského rady – vyslance v České republice Albina Ernesta Poliho Juniora a brazilského velvyslance ve Slovenské republice Eduarda Ricarda Gradiloneho Neta, kteří budou oficiálně přijati vedením města na Nové radnici, kde bude po celou dobu festivalu vyvěšena také brazilská vlajka.

Prvotřídní umělce přímo z Brazílie, exotiku, temperament i vůně a chutě Latinské Ameriky, karneval v ulicích centra Brna, párty a workshopy přinese Brňanům a návštěvníkům města druhý ročník Brasil Festu. Ozdobí ho také přítomnost rady – vyslance Brazilské federativní republiky v České republice a velvyslance ve Slovenské republice Albina Ernesta Poliho Juniora a Eduarda Ricarda Gradiloneho Neta. Důvodem jejich návštěvy je mimo jiné i to, že na Brasil Festu vystoupí převážně umělci žijící v regionu střední Evropy. Oba pány přijme v pátek 30. 7. na Nové radnici radní pro kulturu Marek Fišer. Společně s vedením města se pak zástupci ambasád v tentýž den zúčastní slavnostního zahájení festivalu na letní scéně hradu Špilberku, kde vystoupí světově uznávaný brazilský kytarista Yamandu Costa.

„První ročník festivalu loni navštívilo 4000 lidí a setkal se s velkým ohlasem a úspěchem, proto letos město jeho druhý ročník podpořilo dotací 250 tisíc korun. Věřím, že se z něj postupně stane další tradiční a vyhledávaná brněnská letní akce. Těší mě, že se o radost z úspěšného festivalu mohu podělit také se vzácnými hosty – zástupci ambasád Brazílie. Sdílení zkušeností a informací ze všech myslitelných oblastí, vzděláním a kulturou počínaje a obchodními vztahy konče, na mezinárodní úrovni rozhoduje v dnešním světě o úspěchu.  I díky takovým akcím, jako je Brasil Fest, se lépe poznáme a utužíme i obohatíme tak naše dobré vztahy,“ uvedl radní pro kulturu Marek Fišer.

Více informací o festivalu na www.brasilfestbrno.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.07.2021 10:14




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy