Boj proti klimatickým změnám v Jihomoravském kraji

Jihomoravský kraj se stává průkopníkem v oblasti boje proti klimatickým změnám v České republice díky svému klimatickému akčnímu plánu, který je prvním svého druhu v zemi. Tento kraj čelí výrazným dopadům klimatických změn, včetně stoupajících teplot, dlouhodobého sucha, vln veder, eroze půdy a extrémních klimatických událostí. Hlavním cílem plánu je snížit emise skleníkových plynů, zvýšit energetickou nezávislost a posílit odolnost regionu vůči měnícím se klimatickým podmínkám.


Jihomoravský kraj si klade za cíl být lídrem v oblasti využívání obnovitelných zdrojů energie a efektivní spotřeby energie ve stavebnictví. Součástí projektu je i vytvoření sítě odborníků na energetický management, kteří budou podporovat obce v realizaci energetických úspor. Klimatický akční plán má být dokončen v průběhu osmi měsíců s cílem jeho finálního schválení nejpozději v září.

Za koordinaci celého projektu je zodpovědná Jihomoravská agentura pro veřejné inovace (JINAG). Projekt také otevírá možnosti pro získání finančních prostředků z Evropské unie, které jsou určeny pro adaptaci na klimatické změny. Tento ambiciózní plán staví Jihomoravský kraj do role vedoucího hráče v oblasti klimatického přizpůsobení a ochrany životního prostředí v rámci České republiky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.01.2024 11:17



0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy