Stavebně technický průzkum budovy, kde sídlí Divadlo Bolka Polívky a Univerzitní kino Scala, bude hotov na konci září

0

brno, brno střed, divadlo, divadlo bolka polívky


Se začátkem prázdnin začal v budově na adrese Moravské náměstí 3 a Jakubské náměstí 5 komplexní stavebně technický průzkum, který posoudí aktuální stav této budovy. V ní sídlí Divadlo Bolka Polívky a Univerzitní kino Scala. První etapa prací by měla být hotova do konce srpna, nicméně se na žádost statiků prodlouží.

„Při průzkumu nosných pilířů byly odhaleny další poruchy, které byly skryty. Kvůli bezpečnosti bude nutné zajistit nosnou konstrukci budovy kovovými výztuhami. Z tohoto důvodu se ale bohužel práce prodlouží o jeden měsíc. Výsledky první etapy prací bychom měli znát na konci září letošního roku. Na jejich základě budeme moci rozhodnout, zda v budově půjde dočasně obnovit provoz Divadla Bolka Polívky a Univerzitního kina Scala,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.  

S aktuálním stavem byli neprodleně seznámeni zástupci Divadla Bolka Polívky a Masarykovy univerzity, která má na starosti Univerzitní kino Scala.

„Samozřejmě jsme doufali, že se po prázdninách na Jakubské náměstí vrátíme, byť jen na omezenou dobu, a předprodej vstupenek na novou sezonu jsme zahájili se standardním předstihem. V tuto chvíli tak děláme vše pro to, abychom nemuseli rušit připravený program, a věříme, že se nám podaří najít řešení. Informace o prodloužení prací je pro nás poměrně čerstvá – divadelní budovu neužíváme, protože se věnujeme zajištění hladkého provozu Letní scény DBP v amfiteátru na Kraví hoře, takže jednání o alternativních prostorech jsou teprve v počátcích,“ uvedla projektová ředitelka Divadla Bolka Polívky Simona Kostrhunová.

„Se situací jsme srozuměni, protože se zástupci města komunikujeme ohledně Scaly permanentně na všech úrovních. Aktuální zjištění pro nás znamená, že Masarykova univerzita bude nucena směrem k novému akademickému roku hledat prostory pro výuku v rámci vlastních kapacit. Zejména filozofická fakulta pak bude muset přizpůsobit využití svých prostor pro studijní programy, které pro přednášky Univerzitní kino Scala využívají. Také další aktivity jako společenské akce, konference, naplánovaný kulturní program či akce našich partnerů včetně promítání filmových projekcí budou muset být buď zredukovány, či přesunuty do jiných prostor, ať už univerzitních, či externích,“ uvedla kvestorka Masarykovy univerzity Marta Valešová.

Druhá etapa stavebně technického průzkumu je naplánována na leden a únor příštího roku. Poté statici předají finální zprávu zástupcům města.

Dále se také hledají náhradní prostory pro Univerzitní kino Scala.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář