Společnost Veletrhy Brno má nového generálního ředitele

0

brno, brno střed, veletrhy


Novým generálním ředitelem společnosti Veletrhy Brno se stal Mgr. Jan Kubata. Uspěl v konkurenci tří desítek uchazečů.

Výběrová komise složená ze zástupců akcionáře, tj. členů zastupitelstva města Brna, členů představenstva akciové společnosti Veletrhy Brno a zástupce odborové organizace společnosti uzavřela v pátek 28. 7. 2023 výběrové řízení na obsazení pozice generálního ředitele společnosti. Tím se stal Mgr. Jan Kubata, který obstál v konkurenci tří desítek přihlášených uchazečů. Při svém rozhodování přihlédla komise k přednesené prezentaci vizí, názorů a postojů k fungování společnosti v horizontu příštích pěti let. „Pan Kubata má díky své praxi obrovské zkušenosti se zahraničním obchodem i s jeho podporou, což jsou předpoklady pro to, aby veletrhy pod jeho vedením dokázaly reagovat na poptávku a potřeby domácích i zahraničních firem. Vidím v tom potenciál rozvoje a modernizace veletržního byznysu v Brně,“ uvedl brněnský radní Petr Kratochvíl, který má v gesci správu účastí města v obchodních společnostech a který byl jedním ze členů výběrové komise.

Mgr. Jan Kubata povede společnost Veletrhy Brno, a. s., od 1. 10. 2023.

Mgr. Jan Kubata se narodil v roce 1967 v Karlových Varech, vysokoškolská studia absolvoval na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Od roku 2014 je zaměstnán v agentuře na podporu obchodu CzechTrade, nejdříve jako ředitel zahraniční kanceláře agentury ve Spojených státech, konkrétně v Chicagu. V současnosti pracuje na pozici ředitele zahraniční sítě CzechTrade, jejíž nedílnou součástí je podpora českých firem při podnikání v zahraničí, veletržní business a zahraniční obchod.

V dřívější profesní kariéře byl zaměstnancem i soukromým podnikatelem. V roce 2002 se stal zastupitelem města Ústí nad Labem a v roce 2006 pak jeho primátorem. J. Kubata působil i v dalších veřejných funkcích, mj. jako náměstek ministra spravedlnosti, člen Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a jejího Výboru pro evropské záležitosti, Hospodářského výboru a byl vedoucím stálé delegace do Meziparlamentní unie.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář