Kolem konikleců na Kamenném vrchu vznikne naučná stezka

0

brno, brno střed, naučná stezka


Na Kamenném vrchu v Novém Lískovci vznikne stezka, která provede návštěvníky koniklecovou loukou. Jeden z vítězných projektů participativního rozpočtu zahrnuje nejen nový dřevěný chodník, ale i lavičky či naučné cedule. Stavbu zkompletuje příští rok Veřejná zeleň města Brna, což schválili radní na svém dnešním jednání.

„Aby se usměrnila návštěvnost v přírodní rezervaci Kamenný vrch, položí se ve stávajícím úseku vyšlapané stezky povalový chodník ze dřeva. Jeho šířka bude v rozmezí 120–150 centimetrů,“ popsal radní pro participaci Filip Chvátal.

Projekt dále počítá minimálně na třech místech cesty s molem, jež má zaplouvat nad plochy s konikleci. Podél trasy nebude scházet ani několik laviček nebo speciální fotokoutky, z nichž se návštěvníci budou moct poblíž konikleců bezpečně vyfotit. Chybět nebude ani minimálně pět naučných tabulí.

Koniklecový chodníček postaví Veřejná zeleň města Brna. V první fázi do 1. března 2024 bude hotova povalová cesta včetně nástupní a výstupní rampy. Lavice a informační cedule budou připraveny do 31. prosince 2024.

Projektovou dokumentaci zpracovala společnost Happy Landscape, s r.o. Celková cena stavby, která uspěla v hlasování participativního rozpočtu 2021, je 3 460 850,- Kč včetně DPH.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář