Brno se zaměří na dezinformace a na specifické problémy romské a ukrajinské komunity

0

brno, brno střed, dezinformace


Posílená hlídková činnost v rizikových lokalitách již funguje. Nyní se chce Brno ve spolupráci se všemi důležitými aktéry zaměřit na vyvracení dezinformací a na komunikaci s důležitými cílovými skupinami. Takové jsou výsledky dnešní, již třetí společné schůzky vedení města se zástupci ukrajinské a romské komunity a s představiteli Policie ČR i Městské policie Brno.

 „Vypjatá situace opět eskalovala minulý týden, kdy se odehrál večerní pochod k ubytovně na Bratislavské. Takové události se dotýkají všech obyvatel města bez ohledu na národnost nebo sociální status. Chceme vyslat jasný signál, že jsme připraveni společně problémy řešit,“ řekl náměstek primátorky města Brna pro sociální oblast Robert Kerndl.

Hlavním tématem dnešního jednání bylo šíření dezinformací. „Ještě během tohoto týdne bychom měli společně nastavit a v orgánech města následně schválit základní režim, jak budeme proti dezinformacím bojovat,“ konstatoval radní města Brna Jiří Oliva.

„Vzhledem k tomu, že potřeby komunit se různí, zaměří se město i organizace a iniciativy také na posílení komunikace témat, která jsou pro ně v tuto chvíli důležitá,“ uvedl 1. náměstek primátorky René Černý. Na jeho slova pak navázala radní města Brna Irena Matonohová: „Mnozí Ukrajinci nyní řeší dostupnost vzdělávání pro své děti nebo třeba po nedávných legislativních změnách bydlení, část romské komunity pak má obavy z nedostatku sociální pomoci.“



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář