Zástupci vedení města se dohodli s Petrem Švancarou na dalších krocích v podpoře fotbalu a využití stadionu za Lužánkami

Výsledkem dnešního jednání primátorky a dalších zástupců vedení města Brna s Petrem Švancarou je konkrétní dohoda na společném postupu a konzultacích, které přispějí k rozvoji brněnského fotbalu a využití stadionu za Lužánkami.


První krok navazuje na rozhodnutí radních z minulého týdne, kdy schválili zpracování statického posouzení objektu fotbalového stadionu za Lužánkami včetně všech konstrukcí. „Posudek má být hotov do tří měsíců a vyplyne z něj mimo jiné i to, jestli, za jakých omezení či s jakými nutnými úpravami je možné stadion dočasně využívat. Pokud by to bylo možné, budeme s Petrem Švancarou jednat o tom, že by si stadion pronajal a postaral se o jeho využití stejně jako v minulých letech,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Dalším tématem bylo vybudování nových fotbalových tréninkových kapacit. Projekt Dejme za Lužánkami Š(v)ANCI mladým, který uspěl v rámci participativního rozpočtu Dáme na vás, se z důvodu právních překážek ukazuje zřejmě jako nerealizovatelný, město proto prostřednictvím své společnosti STAREZ – SPORT urychlilo přípravy rozšíření fotbalového centra v Brněnských Ivanovicích. „Měla by zde vzniknout dvě nová hřiště s přírodní trávou, jedno bude standardní hrací a druhé menší, tréninkové. Stavební povolení bychom měli získat ještě letos, hotovo by mělo být v roce 2024,“ sdělil radní města Brna pro oblast sportu Tomáš Aberl.

„Peníze určené pro původní projekt z Dáme na vás zůstanou určeny pro stadion za Lužánkami nebo pro jiné fotbalové aktivity. Nyní musíme najít shodu s navrhovatelem tak, aby mohly tréninky mládeže začít co nejdříve. A pokud to nepůjde zde, tak na jiném místě,“ doplnil radní města Brna pro oblast participace Filip Chvátal.

„Obavy města Brna o bezpečnost návštěvníků fotbalového stadionu za Lužánkami chápu. Vítám, že se jeho vedení rozhodlo nynější stav urychleně řešit a hledat způsob, jak prostor i nadále využívat. Rád jsem také přijal pozvání, abych se zapojil do jednání o řešení budoucnosti stadionu,“ řekl Petr Švancara.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.04.2023 07:50




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy