Základní škola v Tuřanech získá novou tělocvičnu

Investiční záměr, jehož cílem je přistavět novou tělocvičnu k základní škole na Požární v brněnských Tuřanech, dnes schválili brněnští radní. Tělocvičnu získá detašované pracoviště ZŠ Měšťanská, které navštěvují žáci první až čtvrté třídy. Předpokládané celkové náklady dosahují 66 milionů korun.


„Základní škola Měšťanská má dvě detašovaná pracoviště. To, které je na ulici Požární, slouží žákům první až čtvrté třídy. Tělocvična se u něj sice nachází, ale byla postavena začátkem minulého století a je ve špatném technickém stavu. Proto se stavba odstraní a na jejím místě vznikne nová tělocvična,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Aktuálně kvůli nevyhovujícímu stavu chodí děti na tělocvik do tuřanské Orlovny, která je ale od školy značně vzdálená. To se po dokončení prací změní. „Provozně bude přístavba členěna na čtyři části. Jednak vznikne prostor vlastní tělocvičny, pak také hygienické zázemí, centrální šatna žáků a ve druhém nadzemním podlaží bude učebna. Škola se totiž potýká také s nedostatkem místností k výuce a pro odpolední družinu. Kvůli nedostatku místností není možné vyučovat děleně například jazyky,“ doplnila radní pro oblast školství Irena Matonohová.

Podle odhadů by náklady na investici mohly dosáhnout 66 milionů korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.08.2023 07:08




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy