Výstava Borise Jirků a Lenky Kamínkové

Navštivte nové výstavy v galerii - "Levou rukou" od Borise Jirků a "Fokusy" od Lenky Kamínkové. Objevte mistrovská díla a unikátní umělecké styly těchto výjimečných umělců. Vernisáž trvá do 2. června 2024.


Už jste někdy chtěli nahlédnout do světa umění a zároveň se setkat s jedinečným stylem a dílem významných umělců? Máte nyní jedinečnou příležitost! Nechte se unést a zaujmout dvěma zbrusu novými výstavami v galerii - „Levou rukou“ od Borise Jirků a „Fokusy“ od Lenky Kamínkové.

Slavnostní vernisáž  začíná 27. března 2024 18:30 a vy máte možnost posedět si ve fascinující světě těchto výjimečných umělců až do 2. června 2024.

Výstava „Levou rukou“ od Borise Jirků, malíře, sochaře, profesora a emeritního rektora VŠUP, nám představí hlavní díla z jeho bohaté tvorby. Ateliér Borise Jirků nás zavede do světa velkých pláten, doplněných menšími formáty, včetně dřevěných plastik, které dotváří tento pestrý svět umění. Tato výstava vás bude provázet tematickými prostory, kde se setkáte se samotným jádrem Jirkuovy pokládané a oceňované tvorby.

Ve druhé nabízené výstavě „Fokusy“ se seznámíte s tvorbou Lenky Kamínkové, absolventky ateliéru malby na VŠVU v Bratislavě, která pracuje v brněnském ateliéru Káznice. Tato výstava vás seznámí s díly, která spojuje symbióza s krajinou, jež je opěvovaná jako podmanivý výraz umělkyně. Tvorba Lenky Kamínkové představuje svěžest a jasný přístup k umění, který jistě nezůstane bez povšimnutí.

Nenechte si ujít tyto dvě výstavy, které dokážou spojit rozmanitost uměleckých děl, jako jsou malby, sochy a dřevěné plastiky, ve dvojici plných energie a tvůrčí svobody. Nezáleží na tom, zda jste vášnivý milovník umění nebo jen návštěvník, který touží prozkoumat neznámé obzory – tato vernisáž vás zaručeně vtáhne do světa nekonečné inspirace a krásy umění.

Už dnes si udělejte čas pro procházku galerií, zastavte se u výstav „Levou rukou“ a „Fokusy“ a nechte se unášet v podmanivém světě umění Borise Jirků a Lenky Kamínkové. Těšíme se na vaši návštěvu!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy