Tribuny na Srbské budou bezpečnější pro fanoušky domácích i hostů

Fotbalový stadion na Srbské se v nejbližší době dočká úpravy tribun. Ve dvou etapách budou tyto prostory lépe zabezpečeny pro návštěvníky zápasů. Radní dnes na svém zasedání schválili tyto dvě zakázky.


Na základě doporučení Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje je nutné upravit infrastrukturu fotbalového stadionu na Srbské. Děje se tak, protože vysoce rizikové zápasy potřebují náležité zabezpečení pro diváky. „Bohužel některé zápasy jsou potenciálně nebezpečnější než jiné. Byl bych samozřejmě rád, kdyby sport znamenal fair play nejen na hřišti, ale také na tribunách. Musíme však reagovat na aktuální situaci a podněty policie a zajistit vhodné podmínky všem,“ uvedl radní pro oblast sportu Tomáš Aberl a doplnil: „Konkrétně se bude jednat o vybudování kvalitní zábrany mezi sektory G a H. Tedy mezi domácími fanoušky a jejich kolegy z řad hostů, právě na těchto třecích plochách často vznikají různě vyhrocené potyčky. Postaví se dostatečně velké sloupy, na nichž bude namontováno oplocení. Přestavbou projde i vstupní brána mezi těmito sektory. Opraveny budou také speciální schody určené policistům pro vstup při jejich případném zákroku.“

Byly osloveny specializované společnosti s žádostí o předložení cenové nabídky. Zakázka je rozdělena na dvě části, přičemž dodavatelé mohli podat nabídku na jednu nebo obě části. Obě úpravy musí proběhnout v co nejrychlejším termínu. Nejbližší rizikově hodnocený zápas se koná již 18. února.

1.     část veřejné zakázky – výroba a montáž sloupů mezi sektory
Jiří Krybus, částka: 234 000 korun bez DPH

2.     část veřejné zakázky – vybudování oplocení mezi sektory a vstupní brány
Mechaz, s. r. o., částka: 382 450 korun bez DPH



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.01.2023 07:38




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy