Pojďme si hrát do HRáje!

Řadu let nepřístupný pozemek mezi Škrétovou, Družstevní a Terézy Novákové se podařilo revitalizovat díky projektu Řečkovický HRáj z participativního rozpočtu Dáme na vás. V pondělí 19. června byl slavnostně otevřen a radní Filip Chvátal i vedení městské části připomněli, že se jedná o realizaci nápadu, který navrhli sami obyvatelé města Brna.


„Během úprav dříve neudržovaného pozemku se podařilo zachovat přírodní ráz lokality. Kromě revitalizace stávající zeleně byly vysazeny nové stromy a trávníky včetně lučního. Nově byly doplněny mlatové cestičky, lavičky, odpadkové koše, jednoduché houpačky a pískoviště. Pobavit se návštěvníci mohou také u venkovních šachů, bosonohé stezky nebo stolního tenisu. Participativní rozpočet tak opět pomohl zkrášlit další kout města a vytvořit nové místo pro relaxaci, vycházky a hry, prostě takovou zelenou oázu uprostřed zástavby,“ uvedl radní pro participaci Filip Chvátal.

Projekt si odhlasovali občané Brna v roce 2020 s celkovým počtem 3090 hlasů.

„Jsme rádi, že se zdejší občané dočkali zpřístupnění tohoto výjimečného místa, které bylo roky nepřístupné a zanedbané. HRáj je konečně veřejnou zelení. Je prostorem určeným pro setkávání a trávení volného času v přírodním prostředí všech věkových skupin obyvatel,“ doplnila navrhovatelka Eva Matoušková.

Celkové náklady na projekt činily 3,6 milionu Kč. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.08.2023 07:06




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy