Očkovací centrum ve Velkém Meziříčí ukončilo provoz

Očkovací centrum bylo provozováno Fakultní nemocnicí Brno, strategickým umístěním přímo na náměstí v Jupiter clubu bylo určeno zejména pro spádovou oblast Velkomeziříčska.


"FN Brno je shodou okolností totiž také i spádovým zdravotnickým centrem pro část lidí z Vysočiny a její dosah péče sahá dokonce až za hranice tohoto kraje", zmiňoval ředitel Fakultní nemocnice Brno prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D. při otevírání centra v květnu. Nabídnout pomoc i mimo vlastní kraj bylo tedy logickým krokem, o to více že bylo možné zúročit zkušenosti nasbírané při organizaci velkokapacitního očkovacího centra na BVV, které už v tu dobu podávalo více jak 2500 vakcín denně. 

„Jsem vděčný za to, že jsme našli výborného partnera ve Fakultní nemocnici Brno, který pomohl městu Velké Meziříčí zajistit službu očkování přímo na náměstí. Díky této spolupráci bylo očkování proti covidu-19 pro občany města mnohem dostupnější,“ řekl starosta města Alexandros Kaminaras při včerejším oficiálním zakončení fungování očkovacího centra. „Obrovské poděkování patří v prvé řadě provozovateli Fakultní nemocnici Brno v čele se zdravotnickým náměstkem, profesorem Ondřejem Ludkou, dále děkuji za spolupráci Kraji Vysočina, zastupitelům a úředníkům města, Městské policii Velké Meziříčí, Sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí, Jupiter clubu za poskytnutí vhodných prostor a všem dobrovolníkům. V neposlední řadě patří velké díky všem zodpovědným občanům, kteří využili služeb centra a nechali se naočkovat,“ sdělil Kaminaras.

Po dobu fungování se nevyskytly žádné problémy a celou spolupráci hodnotí jak zástupci města, tak nemocnice, velmi kladně. Vakcíny dodávané do centra přiděloval koordinátor očkování pro kraj Vysočina a za dobu fungování zde bylo celkem podáno přes 5.000 dávek v několika očkovacích dnech pro více než tři tisíce obyvatel. O návštěvníky se staral zhruba dvaceti-členný tým lidí, který se skládal z 5 zdravotníků a zhruba patnácti dobrovolníků. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.08.2021 09:46




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy