Nevidomí budou vyprávět své životní příběhy i koncertovat

V listopadu se v Brně chystají dvě akce, které mají přitáhnout pozornost „vidoucí“ části společnosti k nevidomým. Chtějí ukázat, že i člověk s vadou zraku se může věnovat různým zajímavým aktivitám.


Odbor zdraví Magistrátu města Brna pořádá ve čtvrtek 10. listopadu od 13 do 18 hodin v obchodní galerii Vaňkovka osvětovou akci Den nevidomých. „V každé hodině vystoupí dva až tři nevidomí a slabozrací se svým životním příběhem, který prozradí víc o jejich zajímavých volnočasových, sportovních, uměleckých nebo profesních aktivitách,“ uvedl koordinátor pro osoby se zrakovým postižením Radim Paseka. U stolků se příchozí mohou seznámit se službami organizací, které pomáhají osobám se zrakovým postižením, a také si mohou nechat vyšetřit a změřit zrak u očního lékaře. Od 10. do 24. listopadu bude v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné 4 probíhat doprovodná výstava fotografií ze života nevidomých a slabozrakých.

Zemský zaopatřovací ústav pro slepé v Chrlicích funguje už 100 let. K oslavám tohoto významného výročí a v rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě připravila oblastní pobočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých spolu s městem Brnem a Jihomoravským krajem koncert nevidomých. V úterý 15. listopadu od 16 hodin v sále Centra sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Chrlicích vystoupí absolvent Konzervatoře Jana Deyla v oborech klasický zpěv, hra na akordeon a hra na klavír Radek Žalud, který se věnuje interpretaci hudby klasické, dechové, populární i muzikálové. Vstupné je dobrovolné.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.11.2022 08:57




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy