Naučte se tajemství ptačí řeči s Tomášem Růžičkou: Pozorování ptáků v Moravském krasu

Milovníci přírody mají jedinečnou příležitost vstoupit do tajemného světa ptačího zpěvu. "Vítání ptačího zpěvu v Punkevním žlebu" nabízí fascinující cestu s ornitologem Tomášem Růžičkou.


Hluboko v srdci Moravského krasu, kde svítání probouzí přírodu k životu největší symfonií nádherných melodií, mají milovníci přírody jedinečnou příležitost vstoupit do tajemného světa ptačího zpěvu. 'Vítání ptačího zpěvu v Punkevním žlebu' je exkluzivní akce slibující fascinující cestu do světa ptáků s Tomášem Růžičkou, známým ornitologem z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Nýbrž vůbec nejde jen o běžnou procházku lesem. Každé ráno s prvním trhnutím světla přináší příroda překvapivé zvuky, které formují fascinující melodii s prvotřídními sóly. Až budete stát na místě setkání u Domu přírody, připraveni již v 7:30, ucítíte, jak se okolo řítí intenzivní symfonie ptačího zpěvu, kterou vám Tomáš Růžička pomůže pochopit.

Dojde k tomu v srdci Punkevního žlebu, kde nás čeká zdokonalování nádherné trasy dlouhé přibližně 2 kilometry až k Punkevním jeskyním. Ať už jste vášniví ornitológové, rodiny hledající jedinečný zážitek pro své děti, nebo jen chtějí získat hlubší vhled do zázraků přírody, tato exkurze nabízí nezapomenutelný zážitek pro každého.

Tuto aktivitu zorganizovala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s Českou společností ornitologickou, s cílem povzbudit veřejnost k objevování tajů ptačího zpěvu a zdůraznit důležitost péče o naše křídlaté spřátelence.

A to není vše. Pro mladší milovníky přírody je také připraven speciální program. Od devíti hodin dopoledne budou v expozici Domu přírody připraveny desítky hravých aktivit, které jsou věnované živé přírodě. Děti se mohou těšit na celek vytvořený tak, aby kombinoval zábavnou hru s výukou.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy