Na Ukrajinu poputuje další materiální pomoc - tentokrát do Charkova

V rámci pomoci Ukrajině proběhne další nákup a dodávka materiální pomoci. Tentokrát poputuje do partnerského města Charkova.


„Reagujeme na požadavky zástupců našeho partnerského města Charkova, které nás požádalo o doručení trvanlivých potravin, jež budou tvořit hlavní část dodávky, a dále různého spotřebního materiálu a hygienických potřeb. Půjde tedy o drogerii, výtvarné potřeby pro děti, čepice, ponožky, mikrovlnky, varné konvice, multifunkční hrnce, powerbanky, matrace a přikrývky. Rada města Brna odsouhlasila celkový limit nákupu v maximální hodnotě 1,7 milionu korun bez DPH,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková a dodala: „Schválili jsme také nákup léků a zdravotnického materiálu v maximální hodnotě 300 tisíc korun bez DPH od Úrazové nemocnice. Půjde již o třetí zásilku materiální pomoci na Ukrajinu, předešlé dvě směřovaly do Lvova.“

Všechny nákupy jsou realizovány na základě usnesení březnového zasedání Zastupitelstva města Brna, které schválilo poskytnutí daru ve formě materiální pomoci Ukrajině, jež je zasažena válečným konfliktem. Doposud byly za poskytnuté dary Ukrajině zaplaceny 3 778 756, 78 korun (vč. DPH).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.03.2022 09:16




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy