Modernizace Sálu Břetislava Bakaly

Adaptace Sálu Břetislava Bakaly na divadelní provoz je téměř dokončena. Změny zahrnují stropní LED osvětlení, rozšíření jeviště a nová sedadla. Divadlo Bolka Polívky bude budoucím uživatelem budovy a první představení bude 11. dubna.


Do ukončení adaptace Sálu Břetislava Bakaly na divadelní provoz zbývají již jen poslední hodiny. Stavební práce, které začaly na počátku listopadu, jsou téměř dokončeny a zhotovitel dnes začal předávat stavbu městu.

Aktuální provozovatel objektu, Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, a Divadlo Bolka Polívky jako budoucí uživatel prostor, rovněž sehráli důležitou roli v realizaci části prací.

„Po necelých pěti měsících, Sál Břetislava Bakaly je nyní moderně vybaven a kapacitně přizpůsoben pro bezproblémový divadelní provoz,' uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Stropní LED osvětlení umožňující stmívání, rozšíření jeviště a instalace nových sedadel jsou mezi klíčové změny, které byly provedeny.

Divadlo si také pořídilo novou technologii ozvučení a světelnou techniku pro vylepšení divadelního zážitku. „Nyní, po převzetí sálu, začneme s postupným zapojováním a testováním, abychom se ujistili, že je vše připraveno na blížící se premiéru,' doplnil principál divadla Boleslav Polívka.

Také sociální zázemí a šatny pro účinkující prošly rekonstrukcí. „Stavební práce a technické rozvody financuje město, interiérové vybavení divadlo, zatímco poliklinika se postará o opravu vzduchotechniky,' informoval investiční náměstek primátorky René Černý.

Venkovní práce na Sále Břetislava Bakaly byly zahájeny 7. listopadu 2023 a celkové náklady města Brna na tento projekt činí 13.306.288,97 Kč bez DPH. Po dokončení prací a převzetí staveniště Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, bude Sál předán budoucímu uživateli, tedy Divadlu Bolka Polívky.

Prvním titulem, který bude uváděn v Sále Břetislava Bakaly, bude autorské představení Bolka Polívky Sága aneb Vizovský zázrak. Diváci si ho budou moci v předpremiéře prohlédnout 11. dubna a světová premiéra je naplánována na den následující.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy