Lesná bude mít sportovní halu

Multifunkční sportovní hala připravená hostit prvoligové zápasy například ve florbalu nebo házené by mohla vzniknout na severu Brna na Lesné. Spolek Aréna Lesná žádá město o dotaci na její zhotovení. Brněnští radní doporučili zastupitelům tuto žádost schválit v případě, že budou dodrženy všechny podmínky smlouvy.


Projekt nového multifunkčního sportoviště v městské části Brno-sever vede spolek Aréna Lesná, kterému by mělo město poskytnout dotaci v maximální výši 12 400 000 korun. Aréna Lesná vyroste v jižní části sídliště pod kruhovým objezdem u ulic Okružní a Seifertova. Celková hodnota projektu je 60 292 200 korun včetně DPH. Město Brno si stanovilo podmínku, že spolek musí před získáním dotace doložit rozhodnutí o přidělení dotace od Národní sportovní agentury, která má na vznik haly přispět 42 204 540 korun. Zbylé náklady bude hradit samotný spolek.

„Čtvrť Lesná doposud nedisponuje adekvátním sportovištěm, které by vyhovovalo jak kapacitně, tak bezpečnostně a sloužilo dětem i dospělým. V současné době se na místě budoucí haly nachází technické budovy, které ustoupí nové stavbě. Do budoucna bude zařízení sloužit hráčům florbalu, házené, futsalu, volejbalu, korfbalu, badmintonu a dalším. Projekt také počítá s bezbariérovým vstupem jak do zázemí haly, tak i na ochoz s kapacitou až 300 lidí, odkud budou moci fanoušci sledovat prvoligová utkání,“ uvedl radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Spolek nyní musí doložit všechny povinné dokumenty, aby mu byla dotace poskytnuta, a to včetně územního rozhodnutí a stavebního povolení. Zároveň se v projektu počítá s tím, že stavba bude pouze dočasná, prozatím do roku 2041.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.06.2021 06:47




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy