Jihomoravský kraj překonal kouzelnou laťku milionu naočkovaných pacientů, podíl na tom má i FN Brno

Počet naočkovaných dávek vakcín v Jihomoravském kraji ve čtvrtek 8. července 2021 překonal magickou hranici jednoho milionu. Jižní Morava je v celostátních statistikách na druhém místě za hlavním městem Prahou.


Již na začátku května aplikovali jen zdravotníci ze FN Brno ve velkokapacním očkovacím centru na BVV stotisící vakcínu, aktuálně se zde číslo pohybuje okolo tříset tisíc podaných dávek. Celkově je na tom Jihomoravský kraj ze všech regionů nejlépe, co se týká odbavování registrovaných (tedy délky front). 

„Musím v této chvíli poděkovat všem, kdo se nechali naočkovat. Projevili tak mimořádnou společenskou odpovědnost. Poděkování za profesionálně odvedenou práci patří všem subjektům, které očkování provádějí. A to ať už jde o očkovací místa v kraji, která do této chvíle aplikovala přes 850 tisíc dávek, nebo praktické lékaře, kteří jich naočkovali 150 tisíc. Mimochodem toto číslo hovoří o tom, že na jižní Moravě praktici očkují nejvíce ze všech krajů České republiky,“ konstatoval v prostorách očkovacích centra na brněnském výstavišti hejtman Jan Grolich

I přes překonanou „laťku“ jednoho milionu podaných dávek platí, že očkování má smysl

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.07.2021 11:50




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy