Investice, dobrá praxe a energetika – konference Národní sítě Zdravých měst ČR se konala v Brně

Letošní konferenci Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM ČR) hostilo město Brno. Včerejší program se odehrál v reprezentativních prostorech Zastupitelského sálu na Nové radnici. Témata přednášek se týkala investic samospráv v těžkém období, spolupráce obcí s developery nebo ukázek dobré praxe.


„Na konci prvního dne konference, který proběhl pod patronací brněnského magistrátu, jsme ocenili nejlepší praxi. Cena putuje do Skotnice, Čepřovice a Místní akční skupiny (tzv. MAS) Střední Polabí. Skokany Zdravých měst se stala Bystřice nad Olší a MAS Opavsko. Šampiony pak byly zvoleny Rožnov pod Radhoštěm, městská část Praha 12 a Bory. Mám také radost, že jsme v rámci setkání mohli odprezentovat velmi úspěšný brněnský projekt sdíleného bydlení pro seniory. Věřím, že se tím nechají inspirovat i další města,“ uvedl radní Filip Chvátal, který je ambasadorem Zdravých měst pro oblast rodinné politiky.

V rámci slavnostní recepce byly také zvoleny osobnosti projektu Zdravá města ČR. Těmi se stali Yvonna Gaillyová a Ladislav Ambrozek (in memoriam). Novou ambasadorkou NSZM ČR se za Kraj Vysočina stala Hana Hajnová.

Konference se na Nové radnici zúčastnilo dvě stě zástupců měst, obcí, regionů i odborných institucí z celé ČR. V pátek akce pokračovala na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity.

Brno se do mezinárodního projektu Zdravá města zapojilo v roce 1994, s cílem zlepšit zdraví a kvalitu života obyvatel měst, a stalo se zakládajícím členem Národní sítě Zdravých měst ČR.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.02.2023 07:51




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy