Drama se o víkendu chystá pod košem a Stará radnice poodkrývá svá zákoutí

Pracovní týden dospěl do cílové rovinky, už jen přetrhnout pomyslnou cílovou pásku a je tu víkend. Můžete ho strávit třeba v Technickém muzeu na výstavě věnující se autoklubům. Zblízka poznáte Starou radnici na prohlídce a rozloučení se chystá v Moravské galerii s instalací Lightness.


Instalaci Lightness v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Moravské galerii čeká dernisážový víkend. Uskuteční se poslední komentovaná prohlídka výstavy a chybět nebude ani její autorka Lucie Koldová. V sobotu bude probíhat workshop „Hra s tvary a světlem“ určený pro děti i dospělé. Po celý den se bude v přednáškovém sále promítat série filmů o tom, jak se návrhy autorky vyrábějí.

VIDA! Science centrum je pro pošmourné lednové počasí v Brně jako dělané. Kromě standardní zábavné stálé expozice plné fyzikálních her a překvapení se můžete přidat i do každoměsíční výzvy. Na té VIDA! spolupracuje s ČT :D, v lednu ji ještě stihnete a jmenuje se Superjá! Najdete ji v rámci výstavy Tady Bydlí Akčňákovi, po splnění všech úkolů zdatní účastnici dostanou odměnu.

Co by byl začátek roku bez plesů? Jeden se koná již v sobotu v Řečkovicích a není jen tak ledajaký – jedná se o tradiční krojovaný ples. Plesová zábava tak bude rozšířena o společný tanec Moravské besedy, chybět nebude tombola či taneční vystoupení. Akce se koná v sokolovně na Vážného 19.

Nejstarší a nejzajímavější dochovaná občanská stavba v Brně. Víte, o čem je řeč? Jedná se o Starou radnici. Více se o této pozoruhodné stavbě, jejíž historie začíná už ve 13. století, dozvíte na sobotní prohlídce, kterou pořádá TIC. Vstupenky si zajistíte zde.

Za volantem bez bázně a chikany – název výstavy v Technickém muzeu může být lehounce nejasný, když ale zjistíte, že se jedná o titulek článku ve vůbec prvním vydání časopisu Auto v roce 1913, je jasno – máme co dočinění s historií automobilismu. Výstava se soustředí přímo na fenomén autoklubů v českých zemích v letech 1904–1951. Dozvíte se více o jednotlivých klubech, prohlédnete si znaky, které se připevňovaly na vozy, a mnoho dalších memorabilií.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.02.2023 07:44




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy