Dr. Baránek odkrývá historii židovského osídlení

13. března 2024 přijďte na přednášku Dr. Baránka o proměnách židovských ghett na Moravě v Brně ve vile Löw-Beer. Dr. Baránek je odborníkem na integraci židů a historii židovských náboženských institucí. Vstup zdarma, rezervace není nutná.


Dne 13. března 2024 vás srdečně zveme na přednášku nadějného historika Dr. Baránka, která se uskuteční v prestižní vile Löw-Beer v Brně. Tato impozantní přednáška, která začíná ve 17 hodin, s názvem Proměny židovských ghett na Moravě, na niž je vstup zdarma, představuje součást doprovodného programu ke stálé exponát ve vile Löw-Beer Židé na Moravě. Kapacita schodišťové haly je dostatečná, což znamená, že není potřeba rezervovat místo.

Dr. Baránek je odborníkem na oblast integrace židů v období 1848–1939 a na historii židovských náboženských institucí a spolků. Jeho práce představuje vzácný pohled na dějiny židovského osídlení na Moravě regionu. Ve své loňské knize, Překračování hranic ghetta: Proměna židovských sídelních struktur a akulturační strategie židů, se zaměřil na témata jako proměny sídelních struktur židovských ghett a akulturační strategie židů v období zrovnoprávnění.

Ve vile Löw-Beer mohou návštěvníci prohlédnout celou historii židovského osídlení v regionu od prvních zmínek až po současnost. Nejstarší exponát této stálé expozice pochází z období před husitskými válkami, zatímco nejmladší fotografie jsou z setkání potomků významných brněnských židovských podnikatelských rodin v novém miléniu.

Chcete-li získat jedinečný pohled na proměny židovských ghett na Moravě a lépe pochopit dopady zrovnoprávnění na podobu židovského osídlení, nenechte si ujít tuto osvětovou přednášku Dr. Baránka. V příjemném prostředí vily Löw-Beer se dozvíte více o klíčových aspektech židovských sídelních struktur a o důležitých milnících židovské historie a kultury.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy