Dotační programy na podporu ekologické výchovy a na oživení vnitrobloků či nábřeží pokračují i letos

Chcete oživit zeleň ve vašem vnitrobloku, uspořádat akci u nábřeží řeky nebo šířit osvětu v ekologických tématech? Město Brno pro vás už několik let vypisuje dotační tituly a nejinak tomu bude i letos.


„V letošním roce jsme upravili podmínky u dotačního programu na podporu oživení zeleně ve vnitroblocích. Nově je navýšena maximální částka poskytované dotace, a to z 250 na 300 tisíc Kč. Reagujeme tak na ceny materiálů a energií, které jsou oproti minulým rokům vyšší. U dalšího programu – na podporu ekologické výchovy – každoročně měníme jeho téma. Letos padla volba na předcházení vzniku odpadů. Těším se na projekty zaměřené na bezobalové hospodářství, koncept RE-USE, správné recyklování apod. Poslední titul, do kterého se mohou od září hlásit zájemci, je na oživení nábřeží,“ uvedl náměstek primátorky města Brna pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.

Rada města dnes schválila upravené podmínky výše zmíněných dotačních titulů. Žádosti o příspěvek budou moci zájemci podávat od 15. září do 31. října 2023. Maximální výše dotace činí u programu Vnitroblok 300 tisíc Kč, u programu Nábřežít 25 tisíc Kč a u titulu Ekovýchova 100 tisíc Kč.

O celkové výši prostředků na dotace bude rozhodovat prosincové Zastupitelstvo města Brna. Lhůta pro rozhodnutí o úspěšnosti žádostí je stanovena na březen 2024.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.08.2023 10:11




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy