Brňané by v participativním rozpočtu mohli nově navrhovat projekty i na pozemcích městských společností

Do participativního rozpočtu Dáme na vás se od jeho vzniku v roce 2017 zapojilo více než 90 tisíc Brňanů. Lidé, kteří v Brně žijí, pracují, podnikají nebo studují, přicházeli s nápady, které ale musely být situovány na majetku či pozemku města. Nyní by se však tato podmínka mohla rozšířit i o pozemky městských společností.


„Naším záměrem je, aby mohli lidé své projekty vymýšlet nejen na městských pozemcích nebo majetku, ale také na těch, které patří společnostem se 100% majetkovou účastí města. Tím by se mohly značně rozšířit možnosti Brňanů, aby pozitivně ovlivnili své okolí. Se změnou by samozřejmě přišla i aktualizace zásad participativního rozpočtu. Zároveň by projekty umístěné na svém majetku posuzovaly také městské společnosti. Pouze s jejich souhlasem a kladným stanoviskem dotčených magistrátních odborů a příslušné městské části by postoupily do finálového hlasování,“ uvedl radní města Brna pro oblast participace Filip Chvátal.

Finální slovo v této záležitosti budou mít brněnští zastupitelé. Ti o tom, zda se možnosti participativního rozpočtu Dáme na vás rozšíří, rozhodnou 4. dubna 2023.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.03.2023 07:13




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy