Benefiční podvečer ,,Věž Tříkrálová" se nesla v duchu duchů

První benefiční akce s názvem „Věž Tříkrálová“ proběhla v sobotu 6. ledna 2024 v kouzelné atmosféře kulturní památky bývalé Těžní věži KUKLA.


Zúčastnilo se jí téměř 120 pozvaných hostů, v čele s významnými osobnostmi – hejtmanem Jihomoravského kraje panem Mgr. Janem Grolichem, náměstkem hejtmana panem Ing. Janem Zámečníkem, starostou města Oslavany panem Vítem Aldorfem, místostarostou města Oslavany panem Ing. Svatoplukem Staňkem, panem farářem R.D. Mgr. Jaromírem Gargošem a mnoha dalšími významnými hosty, kteří podpořili otevření industriální kulturní památky těžní věže v zimním provozu.

Program podvečera byl pestrý - hosty přivítal v úvodu troubením pravý ponocný, moderátor podvečera Petr Holík připomenul tradice Tří králů, předsedkyně správní rady nadace PhDr. Alena Lubasová, Ph.D. představila vznik nadace a její účel, pan hejtman Mgr. Jan Grolich vyjádřil podporu aktivit Areálu KUKLA a nezapomněl se podělil o osobní zážitek z návštěvy Permonia. Projekt 

„Od černého zlata ke Green Dealu“ představil Ing. Martin Ekl. Vrcholem večera bylo spuštění tohoto nového konceptu informací k environmentálnímu tématu zábavnou formou interaktivní expozice, kterou si návštěvníci měli možnost prohlédnout a vyzkoušet. Dětský sbor ze Základní umělecké školy Oslavany se svými vyučujícími vykouzlili milý hudební doprovod.  

Návštěvníci benefiční akce měli možnost přispět na činnost  nadace prostřednictvím QR kódu na transparentní účet.  Vybrané finanční prostředky v rámci benefiční akce poslouží k naplnění účelu nadace: 

  1. Celoroční zpřístupnění historického areálu KUKLA návštěvníkům ze sociálně potřebných vrstev v rámci organizovaných skupin dětí, mládeže, studentů, samoživitelů, seniorů, včetně osob ZTP, pro něž je vyhlídková těžní věž KUKLA vybavena panoramatickým proskleným výtahem. 

  2. Udržování a rozvoj kulturní památky tak, aby zůstala v důstojném stavu zachována i pro další generace a mohla být i stále hrdým majákem regionu.  A nejde jen o těžní věž, ale i  další historické  budovy  a lokality  přímo  spjaté  s  historickou tradicí uhelného dolování. 

  3. Vývoj moderních edukačních aktivit formou interaktivní gamifikace, kulturních a vzdělávacích akcí zaměřených na udržení tradic regionu a také budoucích směrů rozvoje energetických zdrojů. 

  4. Podpora rozvoje pracovní a sociální adaptace dětí a mládeže zejména v řemeslech, profesích a povoláních budoucnosti, a rozvoj jejich environmentální a finanční gramotnosti.   

Zdroj: TZ Areál Kukla, Gabriela Turinská – manažerka nadace 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy