Vyhlašujeme Gourmet Brno a Jižní Morava 2021

Moravská metropole není jen místem pamětihodností, ale stala se destinací vyhledávanou pro neobvyklé gurmánské zážitky. Tento trend již pátým rokem sleduje projekt Gourmet Brno, organizovaný TIC BRNO. Po roční pauze znovu představuje to nejlepší, co na brněnské gastro scéně najdete. Druhým rokem se do projektu zapojila i jižní Morava.


Slavnostní vyhlášení nového ročníku, kde se představili ti nejzajímavější hráči brněnské i jihomoravské scény, proběhlo ve čtvrtek 21. 10. 2021. „Kvůli pandemii covid-19 jsme loňský ročník pojali hlavně jako podporu místní gastronomie, vznikla série podcastů, orientovali jsme se na online prostředí a podporu aktuálních aktivit jednotlivých podniků. Letos jsme se však vrátili k původnímu konceptu,” uvedla Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO. „Gourmet Brno je unikátní nekomerční projekt, který je v rámci České republiky zcela ojedinělý. Nejde nám o to sestavovat žebříček, ale propagovat všechny skvělé podniky a koncepty, které v Brně máme a které šíří slávu města dál,” dodává Janulíková.

Výběr podniků je dvoukolový. Nejprve byla 21 brněnskými patrioty nominována zařízení, kde se podle nich dobře jí a pije a to celkem v 8 kategoriích: restaurace, bistra, kavárny, cukrárny, vinárny, pivnice, bary a „fine dining”. Opakující se jména postoupila do finále, kde je vyhodnotily tříčlenné poroty složené z nezávislých hodnotitelů z řad odborníků, novinářů nebo influencerů z Česka. Do užšího výběru podniků byly zařazeny v každé kategorii ty podniky, které v celkovém hodnocení dosáhly nad 70 procent.

K projektu TIC BRNO se v roce 2019 přidala také Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava, takže se projekt rozšířil do celého kraje. V letošním roce se do užšího výběru dostalo 46 brněnských a 38 jihomoravských gastronomických zařízení.

Gourmet Brno není soutěž, ale výběr toho nejlepšího. V tištěném průvodci, který bude k dostání zdarma v informačních centrech i dalších místech, jsou tedy podniky v dané kategorii řazeny abecedně a zvýrazněno je vždy jen první místo. Podobně je tomu také na webu www.gourmetbrno.cz. V tištěné i online verzi jsou všechny informace dostupné v české, anglické i německé mutaci. Vizuálně se projektu i letos zhostil fotograf KIVA a grafická designérka Barbara Zemčík.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.10.2021 18:58




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy