Stará hasička v Komíně se zvelebí, vzniknou zde dva nové sály

Brněnští radní dnes vybrali společnost, která dá novou podobu kulturnímu centru Stará hasička v Komíně. Zrekonstruuje ji MANAG, a. s., za bezmála 45 milionů korun bez DPH. Uvnitř se počítá se dvěma společenskými sály nebo klubovnami. Změní se i prostor před budovou.


O veřejnou zakázku usilovaly tři subjekty, z nichž nejvýhodnější nabídku předložila společnost MANAG, a. s. Rekonstrukce bude stát 44 410 975,30 koruny bez DPH. „V budově nově vznikne velký a malý sál, kde se plánují společenské akce. Dále neschází sociální zázemí a klubovny s bezbariérovým přístupem,“ vyzdvihuje náměstek primátorky města Brna René Černý.

Z původní hasičky zůstanou pouze dvě obvodové stěny, jež zachovají historický ráz budovy. Kolem nich následně vyroste nová stavba, před níž přibudou stromy či vodní prvky. Zároveň se připraví veřejné i slavnostní osvětlení a přesune se zastávka MHD. Na venkovní část projektu byla schválena dotace ze Státního fondu podpory investic, která činí 19 826 803,48 koruny.

Vytápění budovy zajistí tepelné čerpadlo s klimatizací. Stará hasička tak bude energeticky nenáročnou
a ekologicky šetrnou.

Rekonstrukce začne letos na podzim a potrvá rok a půl. Vizualizace kulturního centra je ke zhlédnutí na stránkách Kanceláře architekta města Brna.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.10.2023 07:02



0 +
 
Kotlíkové dotace

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024