Muž v tramvaji napomenul hlučnou skupinku, mladíci ho vytáhli ven a zbili

V Brně byl u bohunické nemocnice brutálně napaden padesátiletý muž, který napomenul skupinku mladých lidí hlučících a chovajících se vulgárně v tramvaji. Násilníky, kteří byli pod vlivem alkoholu, se podařilo zadržet strážníkům a předat je státním policistům.


V sobotu večer se u bohunické nemocnice v Brně odehrála nepříjemná situace. Tramvaj číslo 1, která stanicí u nemocnice projížděla, byla v tu chvíli svědkem brutálního napadení padesátiletého muže. Jeho jedinou 'vinou' bylo, že si dovolil napomenout skupinku mladých lidí, kteří nepříjemně rušili své okolí hlasitou hudbou a vulgárním chováním.

Asi osm mladých lidí ve věku mezi 20 až 30 lety nastoupilo do tramvaje u nemocnice a během cesty se chovalo více než hlučně. Mimo jiné si pouštěli hlasitou hudbu ze svých telefonů a někteří z nich byli zjevně pod vlivem alkoholu. Ostatní cestující se zprvu snažili svou situaci vyřešit ignorováním hlučné skupiny, avšak padesátiletý muž se rozhodl situaci řešit slovy.

Jeho pokus o napomenutí hlučné skupiny se mu však vymstil. Poté, co mu mladíci začali nadávat, vystoupil z tramvaje a pokusil se do ní následně znovu nastoupit v přední části vozu, ve snaze uniknout nepříjemné situaci. Avšak tři muži ve věku 21, 24 a 39 let jej násilím vytáhli na zastávce Osová ven z vozu a zbili.

Následky útoku byly velmi nepříjemné: napadený měl na hlavě krvavou podlitinu a stěžoval si na bolesti hlavy, úst a nevolnost. Jeho triko a kalhoty byly roztrhané.

Naštěstí byli brněnští strážníci včas upozorněni na incident a u zastávky Vojtova si na hlučnou party počkali. Trojici útočníků se jim podařilo zadržet a předat státním policistům, kteří jejich jednání vyšetřují jako podezřelý trestný čin.

Podobný konflikt v tramvaji zažila Brno i v červnu minulého roku, kdy konfrontace mezi romským mladíkem a ukrajinským mužem skončila smrtí prvně jmenovaného. Incident tehdy vyvolal vlnu napětí mezi romskou a ukrajinskou menšinou v České republice. Ať už výsledek vyšetřování tohoto případu bude jakýkoli, měl by sloužit jako varování pro ostatní.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy