Město koupí hasičům dvě požární cisterny

Brněnští radní dnes vybrali dodavatele pro nadlimitní veřejnou zakázku na nákup dvou velkoobjemových cisternových automobilových stříkaček CAS 30 s příslušenstvím. Uspěla firma THT Polička, s. r. o.


„Spolupráce města Brna s jihomoravskými hasiči je dlouhodobě na skvělé úrovni a kupříkladu pomoc při zvládání pandemie covid-19 je toho důkazem. Jsme tedy velmi rádi, že můžeme hasičský sbor podpořit  v modernizaci cisteren,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Celková cena veřejné zakázky je 17 615 180 korun včetně DPH, hasičská auta by měla být k dispozici do 14 měsíců od podpisu smlouvy. Budou sloužit k likvidaci požárů budov, dopravních prostředků či přírodních ploch, kde je potřeba velké množství hasiva, a k dopravě vody na požářiště. Budou vybavena moderními speciálními prostředky Cobra (prostředek, který je schopen vodním paprskem s příměsí abraziva vytvořit otvor v materiálech a dále hasit otvorem požár) a One Seven (prostředek, který vytváří speciální pěnu na hašení, již lze využít nástřikem na plášť budov jako ochranu před požárem).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.05.2022 08:33




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy