Jihomoravští záchranáři poskytují zdravotnickou asistenci v očkovacím centru na výstavišti

Na brněnském výstavišti je každý den připravena posádka ZZS ve složení lékař a záchranář. Ve vyhrazené sekci je k dispozici šest lůžek (z toho tři monitorovaná) k případnému poskytnutí přednemocniční neodkladné péče.


Záchranářský tým s sebou vozí veškeré potřebné vybavení tak, aby mohli poskytnout první pomoc u jakéhokoliv zhoršení zdravotního stavu.

Na místě je velká koncentrace lidí hlavně staršího věku a často s celou řadou chronických onemocnění. Je třeba počítat s tím, že by mohli pomoc potřebovat také pacienti s potížemi, které vůbec nemusí souviset s aplikací vakcíny. Zvýšenou péči je pak nutno věnovat pacientům, kteří v minulosti měli nějakou závažnější alergickou reakci anebo reakci po očkování. 

Přítomnost ZZS ve velkokapacitním očkovacím centru, kterým v současné době projde více než 1000 lidí denně (v budoucnu se plánuje až 3500), má zajistit především plynulý průběh vakcinace. „Chtěla bych velmi poděkovat vedení Fakultní nemocnice Brno za bezchybnou organizaci. Denně sledujeme, že vše probíhá bez zádrhelů a orientace v očkovacím centru je perfektní. Je třeba, abychom pracovali jako jeden tým. Naše posádky mají od FN Brno veškerou podporu a péči,“ vysvětluje s úsměvem ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová, která je zároveň lékařkou, a tak už asistenci na výstavišti také poskytovala.

Zdroj: tisková zpráva FN Brno
Zdroj foto: FN Brno

Poznámka redakce: 
Pokud hledáte další zajímavé články o zdraví, doporučujeme vám navštívit online magazín www.zdravetrendy.cz.


Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.03.2021 10:32




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy