Brno i letos podpoří vrcholové sportovce

Na dnešním zasedání se radní zabývali podporou vrcholového sportu. V jejím rámci doporučili zastupitelstvu schválit pro tyto účely částku ve výši 91 004 tis. Kč.


„Brno je městem sportu, a proto chceme stejně jako v předchozích letech podporovat místní kluby a sportovce. Ti se navíc podílí na reprezentaci našeho města nejen v rámci republiky, ale díky účasti v mezinárodních ligách a turnajích rovněž v zahraničí,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

O dotaci na podporu vrcholového sportu na rok 2023 požádalo 72 brněnských sportovních organizací. K žádosti dokládaly např. podklady prokazující úroveň sportovní výkonnosti, výsledky dosažené v daném sportovním odvětví v nejvyšších republikových soutěžích, finanční rozvahu nákladů spojených s přípravou a účastí na soutěžích vrcholových sportovců apod.

„Věříme, že i díky naší podpoře v Brně udržíme vysokou úroveň vrcholového sportu. Ten má koneckonců řadu dalších pozitivních efektů, mezi nejdůležitější patří například inspirování mládeže či ekonomický přínos,“ dodal radní pro sport Tomáš Aberl.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.02.2023 07:57




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy