Zvýšený zájem očkování dětí. Očkovací centrum na brněnském výstavišti navýšil denní kapacity až pro 800 dětí

Začátek července ukázal v rezervačním systému zvýšený zájem o očkování dětí ve věku 12-15 let. Pro očkování této skupiny musí být přítomen pediatr. V brněnském očkovacím centru byl k dispozici 2 až 3 dny v týdnu, od příštího týdne se budou děti moci očkovat téměř každý den.


V Jihomoravském kraji splňuje věkovou hranici 12-15 let kolem 20ti tisíc dětí, v očkovacím centru na BVV jich bylo dosud naočkováno 2450. „Snažíme se využít aktuálně volné kapacity a nabídnout je právě této skupině dětí, tak aby jim druhá dávka vyšla ještě do konce prázdnin. Reagujeme na poptávku a sledujeme počty registrací do našeho očkovacího centra. Termín tak u nás mohou získat velmi rychle,“ říká zdravotnický náměstek Fakultní nemocnice Brno prof. MUDr. Ondřej Ludka, Ph.D

Na brněnském výstavišti se očkuje dvoudávkovou vakcínou Comirnaty od firmy Pfizer/BioNTech. „Při dosavadních kapacitách bychom mohli mít naočkováno do konce července až šest tisíc dětí, což je necelá třetina z této věkové skupiny v kraji,“ doplňuje Ludka s tím, že očkovací centrum aktuálně hlásí stovky volných termínů pro věkovou skupinu 12-15 let, která se od 26. července navíc nebude muset registrovat, jen je nutné, aby byl přítomen pediatr. Ten v očkovacím centru bude k dispozici od pondělí do pátku.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.07.2021 09:51




0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy