Nevzhledné místo u křížení Kounicovy a Šumavské doplní zeleň i nový mobiliář

Revitalizace prostoru na nároží Kounicovy a Šumavské se blíží. Brněnští radní dnes schválili zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební práce. Z šedého asfaltového prostranství před prodejnou Billa by se mělo stát živé místo s možností posedět pod korunami stromů v nově vzniklém parčíku.


„Naším cílem je proměnit předprostor křižovatky Kounicova–Šumavská v místo, kde se budou lidé cítit dobře. Aktuálně zde převažuje asfaltová plocha. Po dokončení prací tady poroste několik stromů, kolem kterých budou umístěny kruhové lavičky sloužící k odpočinku, přibudou odpadkové koše či stojany na kola. Povrch bude dlážděný a celý prostor bude řešený bezbariérově včetně vstupu do prodejny. Zůstane zachován přístup na terasu, která vede ke vchodu do budovy magistrátu,“ popsala plány v lokalitě primátorka města Brna Markéta Vaňková. 

Podle předpokladů by zakázka měla vyjít na 8 milionů korun bez DPH. Dodavatelé budou mít nyní čas na podávání nabídek, jejichž hodnocením se poté bude zabývat odborná komise. Kdy by práce mohly začít, bude jasnější po ukončení zadávacího řízení. Na práce má zhotovitel dané dva měsíce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Komorní sólisté ČNSO

Hlavní zprávy

 

NetConcert Bobby Shew