Giacomo Turra přijíždí v únoru do Brna

Italský kytarista Giacomo Turra se svou kapelou The Funky Minutes přijíždí v únoru do Brna. Turra, jenž získal téměř 600 tisíc fanoušků na Instagramu, spojuje skladeb umělců jako Stevie Wonder či George Benson s vlastní improvizací. Koncert nabídne mix funk a R&B skladeb.


Italský kytarový virtuos Giacomo Turra, který ve svém dosavadním hudebním životě získal téměř 600 tisíc fanoušků na Instagramu, je aktuálně na turné se svou kapelou The Funky Minutes. Turra, který si již v uplynulých letech vydobyl pověst jednoho z nejvýraznějších talentů své generace, se v únoru představí českému publiku v Brně.

Tak jako to zdůraznila i hudební publicistka Sophie McVinnie, Giacomo Turra opravdu ví, co to znamená 'groove'. Hudební mágie, kterou tento kytarista ovládá, se opírá o hraní skladeb velikánů jako Stevie Wonder, George Benson, Prince, ale také o Turrovu vlastní improvizaci. Jde o tak silný zážitek, že s každým novým videem získává stovky tisíc následovníků z celého světa.

Nyní, když se jeho talent dostává i do českých končin, mohou se fanoušci elektrizující groové muziky začít radovat. Koncert Giacoma Turry a jeho kapely The Funky Minutes totiž slibuje pozoruhodnou výkonnost ve společnosti skutečných hvězd současné světové hudební scény.

Spolu s Turrou na pódiu na české publikum zazáří i zpěvačka a klávesistka Anna Polinari, baskytarista a vokalista Francesco Dallago, bubeník Matteo Dallape a saxofonista a perkusionista Alessandro Russo. Tato sestava The Funky Minutes přijede do Brna s repertoárem, který slibuje pestrý mix skladeb ve stylu funk a R&B, zalidněných groovými nástupy a energickými výkony.

Album 'The Groove Sessions', které Giacomo Turra vydal v červenci 2021, je skutečným vrcholem jeho dosavadní kariéry. Zahrnuje řadu coververzí funkových a R&B skladeb, které nahrál s renomovanými hudebníky a zpěváky z celého světa. Druhé album, které je aktuálně ve fázi přípravy, by mělo vyjít v příštím roce – všichni se tak můžou těšit na ochutnávku prvního singlu 'Soul Speak'.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy