Basketbalistky bojují v Česko-slovenském poháru: Hradec Králové a KP Brno v souboji o 5. - 8. místo

Basketbalistky Žabiny Brno a Chomutov zvítězily ve vzrušujícím boji o postup do semifinále Česko-slovenského poháru. Stoupalová s 17 body dala nejvíce bodů za Žabiny Brno, Fučíková s 19 body vedla Chomutov k úspěchu. Hradec Králové a KP Brno však na soupeře nestačily a budou bojovat o 5.-8. místo.


Ve vzrušujícím boji o postup do semifinále Česko-slovenského poháru basketbalistek si Žabiny Brno a Chomutov odnesly důležité vítězství. Pro české týmy to byl významný moment, který je přivedl o krok blíže k prestižnímu ocenění. Za Žabiny Brno proměnila nejvíce bodů Stoupalová s 17 body, zatímco Fučíková s 19 body stála za úspěchem Chomutova.

V zápasu Žabiny Brno proti Šamorínu dominovaly české hráčky od samého začátku. Skóre 116:60 ukázalo jejich silnou hru a snahu postoupit mezi elitní týmy turnaje. Příběh Stoupalové, mladé hráčky, která zaznamenala nejvyšší počet bodů ve svém týmu, je jedním z vrcholů tohoto zápasu. Její výkon ukázal, že se úspěšně vypořádala s tlakem a podala excelentní výkon.

Chomutov se utkal s Ručomberokem a byl svědkem dramatického zvratu. Český tým na začátku zápasu prohrával, avšak v průběhu zápasu zvrátil situaci ve svůj prospěch a nakonec slavil triumf s výsledkem 64:59. Hlavní hvězdou Chomutova byla Fučíková, která zápasu naplno ovlivnila.

Naopak Hradec Králové a KP Brno zažily zklamání, když nestačily na své soupeře Piešťanské Čajky a Banskou Bystrici. Hradec Králové podlehl Čajkám v poměru 50:67, zatímco Brněnský tým prohrál s Banskou Bystricí 71:81. Obě česká družstva tak budou muset soupeřit o konečné 5. až 8. místo v turnaji.

První semifinálový zápas 27. ledna tedy nabídne souboj mezi Žabiny Brno a Chomutovem, který slibuje být velkolepým duelem. Obě česká družstva si chtějí upevnit místo ve finále a postoupit o krok blíže ke zlaté trofeji. Druhý semifinálový zápas povede Piešťanské Čajky proti Banské Bystrici.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 14:08



0 +
 
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy