Basket Brno získává rozhodující vítězství nad Pardubicemi

Basket Brno zvítězil nad Pardubicemi 72:64 v kole nadstavby skupiny A1 Kooperativa NBL. Pardubice klesly na sedmé místo, zatímco Brno se posunulo na páté. USK Praha ztratil na palubovce Sluneta Ústí nad Labem 73:85, potvrzují pozici nejhoršího ligového celku venku. Klíčový bude příští zápas Pardubic s USK Praha.


V dalším kole nadstavby skupiny A1 Kooperativa Národní basketbalové ligy mužů si Basket Brno připsalo důležitou výhru v boji o konečné pořadí v tabulce. Pardubice, které prohrály 64:72, se po třech kolech posunuly z šestého na sedmé místo a tento neúspěch může mít významný dopad na jejich pozici v play-off. Brno se naopak vyšvihlo na páté místo.

Ačkoliv se Pardubice od začátku utkání chopily iniciativy a rychle vedly, jejich soupeř z Brna se neustále držel v těsném závěsu a trpělivě čekal na svou šanci. Ta přišla až v závěrečné čtvrtině, kdy Brno prudkým 13:0 zlomem odskočilo domácím na dvanáct bodů a pevně rozhodlo utkání ve svůj prospěch.

Trápení v nadstavbové části pokračuje pro USK Praha, který na palubovkách soupeřů stále čeká na první výhru a po šesti porážkách venku potvrzuje pozici nejhoršího ligového celku. Pražský tým prohrál 73:85 v Ústí nad Labem, u kterých dominoval nejlepší střelec zápasu Nichols se 23 body. Třetí února změří síly s pardubickým týmem a oba celky tak rozluští, kdo si vytvoří lepší pozici pro play-off.

Další utkání Kooperativa NBL proběhlo mezi týmy BK KVIS Pardubice a Basket Brno, které skončilo vítězstvím hostujícího celku 72:64. Přestože Pardubičtí od začátku zápasu bojovali, hostům se podařilo v závěrečné čtvrtině definitivně rozhodnout o výsledku. Brno se tak díky první venkovní výhře v nadstavbě posunulo na pátou příčku.

Na šestém místě se nyní nachází USK Praha, který prohrál na palubovce Sluneta Ústí nad Labem 73:85. Hosté se přitom v prvním poločase dvakrát dostali do dvanáctibodového vedení, ale v posledním dějství měli za stavu 60:60. Rozhodující čtvrtina však patřila opět domácím z Ústí, kteří ji vyhráli 25:13 a upevnili si třetí místo v tabulce. USK Praha tak prohrálo už potřetí v řadě a potvrzuje pozici nejhoršího ligového týmu na palubovkách soupeřů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vila Tugendhat

Hlavní zprávy