Youtubeři Shoky a Morthy si splnili svůj sen, jsou na Netflixu. Vychází i soundtrack k filmu a DVD

0

netflix, štáfek, kozub, film, horor, úspěch, kino, shoky a morthy


Po úspěchu v kinech si youtubeři Shoky a Morthy splnili svůj sen.

Stejně jako ve filmu režiséra Andyho Fehu dosáhli svého cíle – dostat se na Netflix. A nyní tam skutečně budou. Hlavní hrdinové snímku Shoky & Morthy: Poslední velká akce v podání Štěpána Kozuba a Jakuba Štáfka budou na Netflixu v České republice k vidění od neděle 5. prosince. Zároveň vychází film na DVD a jeho soundtrack s hudbou a hláškami z filmu je nyní nově k dispozici na všech hudebních platformách. Fanoušci režiséra Fehu a dvojice nejslavnějších českých filmových youtuberů se tak mají na co těšit.

Ojedinělý filmový počin na hraně žánrů komedie a hororu s duchařskými prvky ocenili letos jak diváci v kinech, tak kritici kladnými recenzemi, film uvedl ve svém programu i Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. 

„Byl to takový vtip, že Shoky a Morthy sní o tom dostat se na Netflix. Ve filmu se jim to podařilo, teď se to podařilo i nám. Na soundtracku jsme si dali hodně záležet a věřím, že divákům prodlouží zážitek z našeho filmu,“ říká režisér filmu Shoky & Morthy: Poslední velká akce Andy Fehu.

Autorem hudby k filmovému soundtracku obsahujícímu celkem třicet dva tracků hudebních skladeb okořeněných vtipnými hláškami z filmu je Mojmír Měchura, o mastering se postaral Jan Kalužný. Zazní na něm hlasy představitelů hlavních rolí Štěpána Kozuba, Jakuba Štáfka, Martiny Babišové, Andrey Daňkové a Tomáše Magnuska. DVD Shoky & Morthy: Poslední velká akce zase nabídne fanouškům filmu jako bonus rozhovory s tvůrci a herci, nepoužité scény a klip ke coververzi známé písně Podvod Jana Nedvěda, kterou pro film nazpíval český rapper Calin. 

Komedie s prvky hororu Andyho Fehu vypráví o kamarádech od školních let Shokym a Morthym. Ti si za kontroverzní video uveřejněné na YouTube si vyslouží veřejně prospěšné práce a jsou postaveni před rozhodnutí, co dál. Když už to vypadá na definitivní rozchod, přijde Shoky s ďábelským plánem na poslední velkou akci. Přesvědčí Morthyho a společně s influencerkou Sárou, lovkyní duchů Lucií a prodejcem vysavačů a neúspěšným youtuberem Radomilem se vydávají na divokou jízdu vstříc objasnění dávné záhady. Ve filmu hlavním protagonistům zdárně sekundují herečky Andrea Daňková a Martina Babišová, do role obstarožního youtubera Radomila obsadil Fehu Tomáše Magnuska. Ve filmu dále hrají Leoš Noha, Roman Štolpa či Peter Butko. Snímek do českých kin uvedla 5. srpna společnost Falcon. 

Shoky & Morthy: Poslední velká akce jsou dílem producentů Emmy ověnčeného seriálu #martyisdead Vratislava Šlajera a Jakuba Košťála ze společnosti Bionaut (Svět pod hlavou, Mamon, Pouta), spoluproducenty jsou i režisér Andy Fehu a kameraman snímku Jakub Ševčík. Film se natáčel kromě Prahy také v Brně a nedalekých Nedvědicích. Jihomoravská část natáčení vznikala ve spolupráci s Brno Film Office. Film podpořil Státní fond kinematografie a Jihomoravský filmový nadační fond. 


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář